Jessica vill bli gravid med sin egna sperma: ”Kommer hitta ett sätt”

30 jul, 2021 
https://image.hant.se/alexprofilbild.jpeg.jpg?imageId=7524194&x=0&y=19.277108433735&cropw=100&croph=56.224899598394&width=1318&height=1318
Alex Hartelius
Jessica Alves
Jessica Alves föddes som man – men har alltid känt sig som en kvinna.
Nu vill hon göra en livmodertransplantation och bli mamma.
– Jag skulle känna mig fulländad om jag kunde föda barn, säger hon.
Annons

Videon kunde inte hittas

För drygt ett år sedan kom Jessica Alves, 37, ut som kvinna och meddelade att hon tänkte operera sig för att se ut som dockan Barbie. Då hade hon redan gjort sig känd som dockan Ken i mänsklig version.

Det senaste året har Jessica Alves gjort flera operationer, bland annat en rumpoperation och en bröstoperation. I februari gjorde hon även en könskorrigering.

– Min vagina kommer att fungera lika bra som en biologisk vagina och om tre månader kommer jag att kunna förlora min oskuld och ha samlag, sa Jessica Alves till Daily Mail några dagar efter könskorrigeringen.

Jessica Alves
Jessica Alves kom ut som kvinna för drygt ett år sedan. Efter sin könskorrigering vill hon nu göra en livmodertransplantation och bli mamma.

Vill göra en livmodertransplantation: ”Skulle älska att ha ett barn"

Jessica Alves har tidigare sagt att hon alltid känt sig som en kvinna och att det kändes skönt att äntligen få berätta för omvärlden om sitt sanna jag.

Annons

Hennes högsta önskan är att en dag bli mamma. Just nu tittar hon på möjligheterna att bli den första transpersonen i världen att göra en livmodertransplantation.

– Även om det kostar en miljon pund så kommer jag att hitta ett sätt att göra en. Jag skulle älska att ha ett barn som jag vet bär mina gener och mitt blod, och jag har fryst ned min sperma så den kan användas via IVF.

Jessica Alves
Jessica Alves har fryst ned sperma för att i framtiden kunna bli gravid via IVF. Hennes största dröm är att bli mamma och hitta sin drömprins.

Så ska hon hitta drömprinsen

Jessica Alves drömmer också om att hitta en man som hon kan dela det eventuella barnet med. Efter könskorrigeringen har hon varit ute på dejtingmarknaden. Tyvärr utan några direkta resultat.

Efter några mindre lyckade dejter på appen Tinder har Jessica Alves nu skapat ett konto på kritiserade Onlyfans. Förhoppningen är att hon ska finna kärleken i ett fan.

Annons

– Alla mina väninnor använder Onlyfans och de lyckades övertala mig till att börja. Först var jag skeptisk till att skapa ett konto, men nu, efter en vecka, älskar jag det.

– Jag får träffa några riktiga fans och jag hoppas att hitta min drömprins.

Jessica Alves
Jessica Alves säger att dagen hon gjorde sin könskorrigering var den lyckligaste i hennes liv.

Livmodertransplantationer ökar: ”Skulle känna mig fulländad”

I en forskningsartikel, publicerad i British Journal of Obstetrics and Gynaecology, säger forskare att det mycket väl skulle kunna vara möjligt att sätta in en livmoder i en kropp som tidigare tillhört en man. Det skriver Daily Mail.

Flera män som föddes som kvinnor har blivit gravida efter sin könskorrigering. Då har det handlat om att de kvinnliga reproduktionsorganen fortfarande varit aktiva i kroppen. En livmodertransplantation kostar drygt en halv miljon kronor.

Annons

– Allt jag önskade mig var att bli en kvinna och dagen då jag gjorde min könskorrigering var den lyckligaste i mitt liv. Men att ha en livmoder skulle göra allt ännu bättre, jag skulle känna mig fulländad om jag kunde föda barn, säger Jessica Alves.

Jessica Alves
Jessica Alves är överlycklig att hon äntligen vågade ta steget och komma ut som kvinna. Men drömmen om att bli mamma och föda barn finns fortfarande kvar.

Foto: DEBE / BACKGRID UK / TT, XPDE / BACKGRID UK / TT.

Annons