intressant om hälsan

Jessica tappade plötsligt minnet – tvingades bli kär i pojkvännen på nytt

Jessica och Rich.

FOTO: Facebook
Efter en rad epilepsianfall förlorade 19-åriga Jessica minnet.
Hennes pojkvän var fast besluten om att fortsätta relationen, trots att Jessica inte kunde minnas honom.
Nu har det gått sex år och paret har fått sitt första barn.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kvinnan står upp efter osannolika krocken
0:31

Efter reklamen: Kvinnan står upp efter osannolika krocken

(0:31)

Slå på ljud

Det var i mars 2017 som 19 år gamla Jessica Sharman plötsligt och oväntat förlorade minnet. Efter ett epilepsianfall kunde hon varken minnas familj, vänner eller sin pojkvän Rich Bishop, 25.

Sedan den dagen har Rich gjort allt för att få flickvännen att minnas igen. Hon har gradvis fått lära känna sina föräldrar och pojkvännen igen.

Med hjälp av dem börjar hon långsamt lägga livets pusselbitar på plats.

”Alla var främlingar för mig. Jag visste inte ens mitt eget namn”

Jessica och Rich hade bara varit ett par i sju månader när relationen tog sig en oväntad vändning. Livet vändes upp och ned när Jessica plötsligt inte kunde minnas mannen hon förälskat sig i.

Paret befann sig på pendeltåget på väg in till London där de jobbade tillsammans när Jessica slogs ned av flera epilepsianfall. För New York Post berättar hon om första tiden utan minne.

– Jag var livrädd. Jag hade ingen aning om vem någon var. Alla var främlingar för mig. Jag visste inte ens mitt eget namn, förklarar Jessica.

Hon kan minnas att hon och pojkvännen steg på tåget på morgonen, men inte mer än så. I efterhand har hon fått den fruktansvärda händelsen återberättad för sig.

Jessica och Rich.

Jessica drabbades av flera epilepsianfall på vägen till jobbet i mars 2017.

FOTO: Facebook

– De sa att min kropp blev lam och mina ögon glansiga. Vi hade nästan kommit till London och Rich klarade av att stötta mig till vi kom fram till stationen och sen att gå med mig till vårt kontor för att ringa mina föräldrar, säger hon och fortsätter:

– Jag minns en kvinna som sprang mot mig, men jag hade ingen aning om vem hon var. Hon kramade mig och frågade om jag var okej, men jag stirrade bara på henne helt tomt. Hon sa om och om igen att hon var min mamma.

Jessica diagnostiserades med amnesi

Jessicas föräldrar Lisa, 49, och Gary, 56, kunde inte förstå att deras dotter inte kände igen dem. Jessica berättar att hennes mamma försökte visa bilder för att få henne att minnas.

– Men det var inte bara att jag inte kunde känna igen mina föräldrar... Jag hade ingen aning om hur jag såg ut. Jag hittade en spegel och tittade på min spegelbild, men det var som att jag tittade på en främling, berättar Jessica för New York Post.

Jessica kände till slut igen sig själv i bilderna och valde att följa med sina föräldrar hem, men hon kunde inte känna igen sitt eget hem.

Jessica och Rich.

Jessica kunde inte känna igen sig själv eller sina föräldrar när de visade henne bilder.

FOTO: Facebook

Dagen efter tog föräldrarna med henne till sjukhuset när hon efter en veckas tid diagnostiserades med amnesi – minnesförlust.

– Läkarna sa att det kunde ta sex månader för mitt minne att komma tillbaka – om det kom tillbaka över huvudtaget. Det bara snurrade i mitt huvud. Det kändes som en skräckfilm, säger Jessica.

”Jag minns inte första gången, men jag minns andra...”

Jessica minns tillbaka till hur det var att se sin pojkvän efter sjukdomsfallet.

– Jag minns en gång när jag var ensam med honom och jag hatade det. Jag kände honom inte och han betedde sig som om vi var kära, säger hon.

Jessica och Rich.

Jessica ville göra slut med Rich, men han övertalade henne att ge kärleken en chans.

FOTO: Facebook

Två veckor senare försökte Jessica göra slut. Rich hade blivit ledsen, men lovade att han skulle få henne att minnas hur bra de var tillsammans. När Jessica såg hur mycket han brydde sig och hur passionerad han var gick hon med på att ge det en chans.

Efter det har Rich gjort allt. De har gått på promenader i parker de gått i förr, ätit på sina favoritrestauranger och pratat om hur det var förr.

– Jag minns inte första gången jag blev kär i Rich, men jag minns den andra gången. Han hade så mycket tålamod, var så fin, och jag kunde inte låta bli att falla för honom, berättar Jessica.

Jessica och Rich med sonen.

I juli 2022 fick Jessica och Rich en son.

FOTO: Facebook

Jessicas föräldrar lärde henne att laga mat, berättade vilka tv-serier hon gillade och hur hon brukade klä sig.

– Att socialisera var svårast eftersom att mina vänner förväntade sig att jag skulle lita på dem på en gång.

Nu har det snart gått sex år sedan Jessica tappade minnet. Sommaren 2022 fick paret en son.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN