Jess, 30, slog sönder framkäken – vågar inte visa upp löständerna

Jess Sutcliffe, 30.

Foto: TIKTOK
Mamman Jess, 30, avslöjar att hon aldrig låtit sin make se hennes riktiga tänder.
– Jag känner mig väldigt ensam, säger Jess, enligt The Sun.
0:33

Efter reklamen: Körde över sin egen fru ”Varför flyttade hon sig inte?”

(0:33)

Slå på ljud

Jess Sutcliffe, 30, är en mamma från staden Harlow i Storbritannien. Hon har en son, femåriga Aidan. På sina sociala mediekanaler dokumenterar mamman sin sons uppväxt och vardagsliv.

Men Jess har ett annat ämne som hon ofta talar om, nämligen löständer. På sin Tiktok-kanal försöker mamman normalisera användandet av löständer. För det är inte bara äldre som behöver ett par extratänder ibland, utan även unga kan behöva bära löständer av olika anledningar.

Jess, 30, vill hjälpa andra i samma situation.

Foto: TIKTOK

Tog lång tid att öppna upp

Men det har tagit tid för Jess att öppna upp om sina intima tandproblem.

Anledningen till löständerna beror på en fylleolycka. I maj 2016 var Jess ute med ett par vänner och festade – tills det hela slutade tragiskt.

– En stege föll över mig och slog sönder min över käke. På sjukhuset var de tvungna att plocka ut delar av mina krossade framtänder som fastnat i munnen. Det gjordes helt utan bedövning, berättar Jess.

4 vännerna har synkat sina graviditeter 2 gånger – erkänner nu

– Jag besökte min tandläkare kort efter. De sa att de kunde rädda situationen, men det var en intensiv process, fortsätter Jess.

Tvingades avbryta behandlingen – efter beskedet

Men något kom i vägen. Hon blev två månader efter stegolyckan gravid med lille Aidan. Men det betydde att hon tvingades avbryta sitt försök med att rädda sina tänder. Efter sin gravidet, i början av 2017, fick Jess ett tråkigt besked.

Eftersom Jess avbrutit sin behandling så gick tänderna inte längre att rädda. Hennes enda lösning var löständer. Dessutom utgick hennes försäkring, så Jess skulle behöva stå för hela kostnaden själv.

– Jag var helt förstörd. Jag hade alltid trott att löständer är för äldre människor, säger Jess.

”Jag var helt förstörd”, berättar Jess.

Tvingades betala ur egen ficka

Jess tvingades betala för hela proceduren. Tillslut fick Jess sina tänder lagade – även om de nu var proteser. Men ännu var inte Jess ångest över.

– När jag tittade mig själv i spegeln efteråt bröt jag ut i gråt. Jag hade nästan inga tänder kvar och ett stort hål där fram. Jag ville inte att någon skulle mig såhär. Inte min make, min familj eller någon Jag var fullständigt förödmjukad, berättar Jess.

Amandas bröst förstörde hennes liv – tvingades ta bort 2 kilo

Vill hjälpa andra i samma situation

I dag mår Jess en aning bättre över situationen. Hon har öppnat upp på sociala medier med sin historia och vill nu hjälpa andra i samma sits.

– Jag har försökt komma över hur jag egentligen ser ut och sprida positivitet istället, säger Jess.

Snuskpratande soptunnor ”Ah, precis där ja”

Se klippet här!

Foto: TIKTOK

SENASTE NYTT!