jesper hussfelt

TV4-profilen om försvinnandet från kanalen – efter lyckan med kärleken

Jesper Hussfelt

I nästan 20 år var Jesper Hussfelt ett känt ansikte på TV4 – tills 2018.
Nu talar den tidigare TV4-profilen ut om vad som egentligen hände när han försvann från kanalen.
– Jag förtjänade mer, säger han i en intervju med Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malou von Sivers om mötet med Clark Olofsson
0:38

Efter reklamen: Malou von Sivers om mötet med Clark Olofsson

(0:38)

Slå på ljud

Jesper Hussfelt, 49, har länge varit ett känt ansikte i TV4. I nästan 20 år kunde tittarna se eller höra honom som bland annat kommentator för TV4:s fotbollssändningar, programledare för Club Calcio och även som kommentator för TV4-succén Gladiatorerna.

Men 2018 försvann han plötsligt från kanalen. Nu talar han ut och ger sin syn på vad som hände.

– Det som TV4 erbjöd var helt enkelt inte tillräckligt bra. Min chef ville sänka mitt arvode ganska rejält, men jag skulle kanske ha kunnat livnära mig på det. Jag kände efter så många år i branschen att jag förtjänade mer. Om jag fått samma som tidigare hade jag säkert fortsatt, men det jag erbjöds var så pass mycket sämre, säger han i en intervju med Expressen.

Spekulationerna kring plötsliga försvinnandet

Det har också spekulerats kring att TV4 valde att just sänka arvodet för att Jesper Hussfelt självmant skulle sluta. Något som 49-åringen berättar att han i så fall har respekt för. Istället är han tacksam för att han fått chansen uppleva andra saker.

– Om jag tackat ja, hade det varit bekvämt och pengar hade kommit in. Men då hade jag kanske fått sitta i en skrubb och kommentera med en monitor framför mig, säger han till tidningen.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Bebislyckan med kärleken Jana

För fem månader sedan blev Jesper Hussfelt pappa till sonen Lucas. Tillsammans med honom och kärleken Jana, 34, bor han i Sigtuna utanför Stockholm.

Jesper och Jana har varit ett par i sju år. Det började med att han under en resa fick upp en kvinna på Facebook som han träffat en gång tidigare och skrev till henne. Han bestämde sig för att satsa helhjärtat på Jana när han kom hem från sin resa, och efter deras första middag visste han att det skulle vara de för alltid.

Trots att det skiljer 15 år mellan parat så menar Jesper Hussfelt att det aldrig varit några som helst problem och de har inte stött på några kommentarer.

Jesper Hussfelt kommer ha gått i pension den dagen sonen börjar gymnasiet, men det är inget som stressar den tidigare TV4-profilen

– Den tanken har slagit mig. Men jag har upptäckt på babysimmet hur många pappor som ser ut att vara i min ålder. Så jag känner mig inte som en udda fågel i det sammanhanget, säger han till Expressen.

FOTO: Instagram/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN