Jeremy Finlayson har gift sig med cancersjuka kärleken Kellie

Jeremy Finlayson har gift sig med cancersjuka kärleken Kellie

Instagarm
Den världskända fotbollsstjärnan Jeremy Finlayson har gift sig med kärleken Kellie Gardner.
Den nyblivna frun diagnostiserades med cancer efter dottern Sophias födelse – och har nu fått reda på att den är obotlig.
– Jag skulle ta hennes sjukdom om jag kunde, säger Jeremy.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Presidenten tacklar barn i omtalade fotbollsmatchen
0:29

Efter reklamen: Presidenten tacklar barn i omtalade fotbollsmatchen

(0:29)

Slå på ljud

Den 27-åriga Jeremy Finlayson är en av Australiens mest framgångsrika fotbollsstjärnor i Australian Football League, AFL. Den 5 mars delade han med sig av en glad nyhet. Han och kärleken Kellie Gardner, 27, har gift sig.

Det var meningen att bröllopet skulle ske redan i oktober förra året men paret tvingades skjuta fram det då Kellie Gardners sjukdomstillstånd förvärrats. I december förra året diagnostiserades hon med obotlig cancer, för andra gången.

Hemska beskedet efter bebislyckan

Fotbollsstjärnan som spelar för Port Adelaide Football Club och 27-åriga hustrun har varit ett par i flera år.

När Kellie Gardner var 25 år födde hon parets dotter Sophia, 1,5. Men kort efter bebislyckan så vändes parets liv helt upp och ner, den nyblivna mamman hade nämligen drabbats av tjocktarmscancer och läkarna hade hittat en tumör stor som en tennisboll i hennes mage.

– Vi flyttade in i vår lägenhet den sjunde november och jag fick diagnosen den 17:e samma månad, berättade hon i podcasten The Soda Room nyligen och fortsätter:

– När det kommer till att hantera beskedet så levde vi i förnekelse, om jag ska vara helt ärlig. När man hör ordet ”cancer” så tänker man på någon i 60-årsåldern. Man tänker i alla fall inte på en 25-åring. Inte en fysiskt stark ung mamma, som jag var.

”Jag skulle ta hennes sjukdom om jag kunde”

Men Kellie Gardner vägrade att ge upp och efter en lång period av tuffa behandlingar var hon färdigbehandlad och hennes resultat såg bra ut.

Efter det glada beskedet bestämde sig familjen för att fira och åka till Hawaii. Men i januari kom nästa mardrömsbesked – cancern var tillbaka. Denna gången i lungorna och den gick inte att behandla. Kellie Gardner förklarar att hon inte är speciellt rädd för sitt eget liv utan istället för hur det kommer bli för maken och dottern Sophia.

– Jag skulle ta hennes sjukdom om jag kunde, säger Jeremy.

Visar upp bröllopslyckan

Paret och de numera äkta makarna har beslutat sig för att de bara ska leva i nuet och inte prata om framtiden. Kellie Gardners förhoppning är nu att få uppleva så många milstolpar i dottern Sophias liv som hon kan.

– Läkarna gör allt de kan för försäkra sig om att jag fortfarande finns här i tid till vårt bröllop i oktober, men framför allt, för att kunna närvara vid min egen dotters bröllop om 20 år, sa hon till sportsajten 7NEWS i höstas.

Och nu har alltså makarna fått säga ja till varandra under en intim ceremoni tillsammans med åtta av deras ”viktigaste personer” och närmaste familj. Jeremy Finlayson och Kellie Gardner visar upp den lyckliga stunden på Instagram med en bild på dem i bröllopskläder och med sina ringar.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN