hemska händelser

Jennifer mördades av sin make: ”Försökte skydda alla oss andra”

Jennifer Yang, 36, mördades av maken Fue Her, 40.

FOTO: GoFundMe, Facebook
Fue Her sköt först sin fru Jennifer Yang och sedan sig själv.
Mordfallet har sköljt över hela Minnesota med sorg.
– Jag förstår fortfarande ingenting. Jag tror att hon försökte skydda alla oss andra, säger hennes bror David Yang till KSTP-TV.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången
0:35

Efter reklamen: Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången

(0:35)

Slå på ljud

Fredagen den 10 mars åkte en polispatrull ut till ett hus i Minneapolis-stadsdelen Andover, Minnesota. De hade fått larm om att två döda personer skulle finnas i hemmet.

När de kom fram hittade de trebarnsföräldrarna Jennifer Yang, 36, och Fue Her, 40. Paret hade båda skottskador. Rapporten från platsen beskrev det som att mannen hade skjutit sin fru och sedan sig själv.

”Förstår fortfarande ingenting”

Enligt Jennifer Yangs bror David fanns det inga som helst tecken på äktenskapliga strider mellan systern och hennes man.

– Jag såg ingenting. Hon sa aldrig någonting om våld i hemmet, bara att hon någon gång vänt sig till våra föräldrar efter att de hade haft en konflikt någon gång, berättar David för KSTP-TV.

– Jag förstår fortfarande ingenting. Jag tror att hon försökte skydda alla oss andra, fortsätter han.

Jennifer Yang sköts till döds av sin man. Polisen hittade de båda i sitt hem.

Jennifer Yang sköts till döds av sin man. Polisen hittade de båda i sitt hem.

FOTO: Facebook

David Yang tror personligen att mordet grundar sig i att både Jennifer och Fue tillhörde folkgruppen Hmong som främst kommer från södra Kina och Sydostasien. Inom folkgruppen finns en stark tro på patriarkat, alltså att männen ska styra samhället i stort och även inom familjen.

– Inom Hmong-kulturen är det vi män som bestämmer alla regler. Kvinnorna känner att de inte har någonstans att ta vägen, säger David Yang.

Vill hålla tid och plats hemlig av säkerhetsskäl

Han har startat en GoFundMe-insamling till systerns ära. Pengarna ska gå till hennes begravning som kommer hållas den 7 maj. Av säkerhetsskäl nämns ingen exakt tid eller plats i informationen.

Jennifer Yang, 36.

Jennifer Yang, 36, mördades den 10 mars.

FOTO: Facebook

Hon var en källa till både ljus och optimism. En kärleksfull dotter och syster, en hängiven mamma och vän till alla – det är så vi vill minnas Jennifer”, skriver David.

Jennifer var mamma till tre barn som är 3, 8 och 13 år gamla.

Tredje mordet på kort tid

I storstadsområdet Minneapolis-St. Paul, Minnesota bor flest antal Hmong-bördiga i hela USA, drygt 66 000 människor. Det här mordet är det tredje på kort tid i regionen.

I augusti 2022 sköt Yia Xiong, 33, sin fru Ka Lor, 30, innan han begick självmord i hemmet i St. Paul. Deras fem barn, i åldrarna 2 till 9 år, var alla hemma vid tillfället.

En månad tidigare hade Molly Cheng, 23, dränkt sig själv och sina tre barn efter att maken Yee Lee hade begått självmord tidigare samma dag i deras hem i Maplewood.

FOTO: GoFundMe, Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN