Jasper, 8, testade positivt för covid-19 – tre dagar senare var han död

Jasper, 8, testade positivt för covid-19 – tre dagar senare var han död

FOTO: Kim Cook / SWNS
8-åriga Jasper smittades med coronaviruset och fick allvarliga magsmärtor – bara tre dagar senare var han död.
Läkarna kan inte ge några svar.
Vaccinmotståndare på sjukhus "Gör inte samma misstag som mig"
0:27

Efter reklamen: Vaccinmotståndare på sjukhus "Gör inte samma misstag som mig"

(0:27)

Slå på ljud

Jasper Bryan Cook, 8, kom hem från skolan en dag i mitten av januari. Han kände sig hängig och mamma Kim lät honom testas för covid-19. Ett test som visade positivt. Jasper var i normalfall en frisk och kry pojke som gillade fotboll. Hans förkrossade mamma beskriver honom som "energisk, entusiastisk, generös och oändligt omtänksam". Idag är hon fortfarande oviss om vad som orsakade hennes sons död.

– En av de svåraste sakerna är att acceptera att vi inte får några svar om varför den här tragedin har inträffat. Det kom som en blixt från klar himmel, utan någon förvarning, berättar hon för tidningen Metro.

"Året var fullt av hopp och drömmar"

Tre dagar efter det positiva covidbeskedet, den 21 januari, blev åttaåriga Jasper allvarligt sjuk. Han fick andningssvårigheter och svåra magsmärtor och en ambulans kallades till deras hem i Birkenshaw i England. När de anlände hade Jaspers hjärta slutat slå och ambulanspersonalen inledde hjärt- och lungräddning i ett försök att rädda hans liv. Väl på sjukhuset förklarades pojken död. Efter sig lämnar Jasper en förtvivlad familj.

Jasper Bryan Cook med familj.

Jasper och hans familj hade hopp om framtiden efter några tuffa år med pandemi.

FOTO: SWNS/Privat

– Som familj har vi lämnats förkrossade efter förlusten av vår älskade son. Det här året var fullt av hopp och drömmar om en ljusare framtid. De senaste åren har varit rätt svåra för oss alla, säger mamma Kim till Metro.

Ännu ingen dödsorsak fastställd

Efter Jaspers plötsliga död startades en utredning och ännu har ingen dödsorsak fastställts. Jasper hade inga av de vanliga symtomen som skulle kunnat leda till en död orsakade av coronaviruset. Ingen inflammation i varken hjärna, hjärta eller lungor. Utredningen har än så länge visat att den troligaste orsaken är att åttaåringen led av hjärtrytmrubbningar.

Jaspers familj kommer nu att göra genetiska tester för att se om de kan få någon klarhet i Jaspers tillstånd innan hans död.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN