extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Jane, 47, behandlades för öroninflammation – var hjärntumör

13 sep, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Jane, 47, behandlades för öroninflammation – var hjärntumör
47-åriga Jane Lightfoot behandlade en örinfektion i månader – då visade det sig att det var en hjärntumör.
– Jag led i många månader av vad jag trodde var en allvarlig öroninfektion, säger Jane Lightfoot till The Mirror.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gästerna sätter mannens huvud i brand – under födelsedagsfirandet
Gästerna sätter mannens huvud i brand – under födelsedagsfirandet

Jane Lightfoot, 47, gick hos flera läkare och gick på långa antibiotikakurer i månader för en öroninfektion hon inte hade. Nu berättar hon om upptäckten av hjärntumören och om alla de bieffekter hon fick.

För under månader kunde inte Jane Lightfoot förstå vad hon drabbats av. Alla läkare menad att hon hade öroninflation, när hon beskrev sina symtom.

47-åringen led nämligen av kraftig huvudvärk, yrsel, trötthet, och kraftiga humörsvängningar. Först efter en magnetröntgen gjordes upptäckten.

Lightfoot hade en tumör i hjärnan. Tumören var godartad men påverkade hennes mående rejält. Sjukomen heter Vestibularisschwannom.

Efter en rejäl omgång av kemoterapi försvann tumören hos 47-åringen.

Sökte efter svar: ”Extrem tur”

Men tiden av ovisshet har lämnat ett djupt spår hos Jane, skriver brittiska The Mirror.

Annons

– Infektionen försvann inte, trots att jag gick på flera kurer av antibiotika. Jag var deprimerad och hade verkligen nått botten av mitt mående.

– Då bestämde jag mig för att söka en privat läkare för när jag gick till vårdcentralen fick jag en ny varenda gång, som gav samma svar.

– Tillslut sökte jag upp en läkare som specialiserade sig på öron. Hon var otroligt vänlig. Hon gjorde ett balanstest på mig och frågade om jag hade gjort en magnetröntgen.

– Inom ett par veckor hade jag flera besök och udnersökningar bokade hos olika specialister. Efter en månad fick jag all behandling jag behövde, säger Lightfoot.

Trots att 47-åringen led anser hos sig haft tur.

– Arton månader har gått sedan dess och även om det inte har varit helt enkelt, vet jag att jag har haft extremt tur eftersom jag inte har upplevt hälften av de biverkningar jag kunde ha haft, berättar Jane Lightfoot.

FOTO: SWNS

Annons