James, 12, lekte "Bottle Flip" – fick dödlig elektrisk chock

12-åringen dog efter leken med flaskan.

En 12-årig pojke är död efter lek med en vattenflaska.
James Myers lekte leken "bottle flip".
Flaskan hamnade på ett tågspår – och pojken halkade och fick en dödlig elektrisk chock.

James Myers, 12, och några av pojkens vänner lekte den populära leken "bottle flip". Efter att flaskan av misstag landat på ett tågspår klättrade James Myers ut på spåret.

Tragisk nog halkade 12-åringen på en hal träplanka och föll ner på spåret. Tågspåret var elektriskt och pojken fick en dödlig elektrisk chock. Trots att han vänner gjorde tappra återupplivningsförsök. De slet av honom kläderna och påbörjade hjärt- och lungräddning. Men James Myers liv gick inte att rädda.

Utredare: James Myers dog ögonblickligen

James Meyers hyllas av sina vänner på plattformen Youtube.

Foto: YOUTUBE

Händelsen kallas för "katastrofal" i brittiska utredningar. Olyckan skedde i Bootle, Merseyside. En brittisk stad i nordvästra England. enligt utredningen efter olyckan konstaterar myndigheterna att 12-åriga James Myers dog ögonblickligen.

Hur går leken ”bottle flip” till?

”Bottle flip” blev snabbt populär på internet för ett antal år sedan. I grunden är leken simpel.

Så går den till:

Du har en vattenflaska där omkring en fjärdedel av flaskan är fylld med vatten, eller annan vätska. Målet med leken är att kasta flaskan i 360 grader, i ett vertikalt kast. Flaskan ska sedan landa upprätt på ändan.

Anledningen till lekens populäritet kan vara att många filmade sina kast och laddade upp dessa på olika plattformer på internet.

James Myers var tvungen att klättra förbi flera hinder

James Myers borde inte kunnat ramla på tågspåren, menar föräldrarna. Men när James Myers lekte på platsen fanns ett provisoriskt räcke. Utredarna menar att 12-åringen använde detta för att komma in till spårområdet.

För att komma åt tågspåren var James Myers tvungen att klättra upp för ett provisoriskt räcke över två meter högt. Sedan hoppa ner på en betongplattform nedanför. Där kunde James Myers gå ut på en metallbro över spåren, där han halkade på en blöt träplanka. Händelsen inträffade i oktober, 2019.

Det provisoriska räcket är nu bortaget av bolaget Network Rail, som hade utfört reperation vid spåren. De har även färdigställt bygget och säkerställt att ingen kan klättra upp på räcket igen. Med hjälp av bland annat ett extra högt stängsel.

Det borde inte ha varit möjligt för James Myers att ta sig in på spårområdet, menar föräldrarna.

Foto: YOUTUBE

Polismannen Ian Henderson sa i ett uttalande att det numera omöjligt för någon att kunna nå spåren igen. Något som fått familjemedlemmar till James Myers att reagera.

– Det skulle aldrig varit möjligt från första början, sa de under den efterföljande rättegången enligt, The Mirror som också har rapporterat om händelsen.

Uttalat sig kritisk mot Network Rail

James Myers mamma har även uttalat sig kritiskt mot järnvägsföretaget Network Rail.

– Vi är besvikna på Network Rail. De har inte svarat oss över huvud taget, på något vis. Vi har varken fått en ursäkt eller någon förklaring.

– Hans död har skadat våra liv för evigt.Vi kommer aldrig se honom växa upp, se några barnbarn eller se honom gifta sig, säger James Myers mamma.

12-åriga James Myers beskrivs som ”artig och väluppfostrad”. Minnet när polisen knackade på och berättade de tragiska nyheterna om sonens död kommer för evigt vara fastetsad i deras minnen.

– Minnet av när polisen kom och knackade på vår dörr och berättade om James död upprepad ständigt i mitt huvud, berättar ena föräldern.

LÄS OCKSÅ: 2-åriga dottern vägrade krama farmor och farfar – nu hyllas mamman

LÄS OCKSÅ: Lilla David föddes med samma frisyr som Boris Johnson

Foto: Tomas Jansohn/TT, YOUTUBE

Senaste nytt