sjukdomar

Jake fick vanliga barnsjukdomen – tvingades amputera benet

Jake Bond och mamma Victoria.

FOTO: SWNS
Sexåriga Jake fick hög feber och kräktes.
På sjukhuset fick mamma Victoria hemska nyheter.
Fyra veckor senare kom nästa bakslag.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ambulans råkar backa över kvinna
0:33

Efter reklamen: Ambulans råkar backa över kvinna

(0:33)

Slå på ljud

Det var i början av december förra året som sexåriga Jake Bond från England skickades hem från skolan efter att ha fått hög feber och kräkts. Hans mamma Victoria misstänkte inget särskilt, men två dagar senare var pojkens tillstånd så pass kritiskt att Victoria tvingades ta honom till akuten.

På sjukhuset berättade läkarna att pojken bara hade fem procents chans till överlevnad och under de fyra kommande veckorna skulle lilla Jake kämpa för sitt liv.

Anledningen? Streptokocker.

Tvingades amputera benet

Streptokocker finns naturligt i kroppen och vanligtvis uppstår symtom som feber, halsont, utslag och illamående. Men streptokocker är inte helt ofarliga. Hamnar de på fel ställe kan de ställa till allvarliga problem. Det var precis vad som hände sexåriga Jake.

Jake och mamma Victoria.

Jake insjuknade i en streptokock-infektion i december förra året.

FOTO: SWNS

Jakes hälsa försämrades snabbt och till slut kunde han inte andas på egen hand. Efter att ha spenderat flera veckor i respirator kom nästa bakslag för familjen. Jakes infektion utvecklades till sepsis, så kallad blodförgiftning, i ena benet.

Trots två operationer gick hans ben inte att rädda och läkarna tvingades till slut att amputera Jakes ben.

Har döpt stumpen till ”Peanut”

Idag har Jake bara ett ben kvar, men hans mamma Victoria berättar att han varit modig och positiv trots den svåra tiden. Den del av låret som blev kvar har han gett smeknamnet ”Peanut”.

Jake på sjukhuset.

Efter att ha fått sepsis kunde läkarna inte rädda Jakes ena ben.

FOTO: SWNS

– Jake sa till kirurgerna den dagen att skicka upp hans ben till regnbågen så att det fick springa fritt. Han ville också bli fri från sitt ben och slippa smärtan, berättar tvåbarnsmamman Victoria för The Sun.

– Han är en sann hjälte, han har sina bra dagar och sina dåliga, men hans starka och självständiga jag och hans tokiga humor har tagit honom igenom det här.

Victoria berättar att det inte var meningen att sonen skulle överleva. Han var absolut sjukast på sin avdelning, men han trotsade oddsen.

– Vi är så lyckliga att Jake fortfarande finns med oss och att han överlevde streptokockerna, men samtidigt förlorade han sitt ben, säger hon.

Jake har amputerat benet.

Trots att Jake förlorat sitt ena ben är han glad och positiv.

FOTO: SWNS

Väntar på att få en protes

Jake väntar just nu på att få en protes och mamma Victoria berättar att han längtar tills han kan vara en vanlig sexåring igen.

– Jake längtar tills han får sin protes snart och hoppas kunna börja skolan igen och kunna göra alla saker som han saknat, säger hon och fortsätter:

– Han vill bara vara en sexåring igen. Nu avslutar vi ett kapitel ur Jakes berättelse och börjar ett nytt.

Jake har amputerat benet.

Jake väntar på att få en benprotes och återvända till skolan.

FOTO: SWNS

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN