Isobels make dog – nu vill hon bli gravid med hans nedfrysta spermier

21 aug, 2023 
https://image.hant.se/daniel-byline-2.jpg.jpg?imageId=8773938&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Daniel Sörensen
Isobels make dog – nu vill hon bli gravid med hans nedfrysta spermier.
Isobels make dog för drygt fem månader sedan.
Det hindrar honom inte från att bli pappa.
Nu vill 22-åringen nämligen skaffa barn – med hjälp av den döde mannens nedfrysta spermier.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bebisen vill inte ha pappas pussar – viker undan alla pussförsök
Bebisen vill inte ha pappas pussar  – viker undan alla pussförsök

För fyra år sedan diagnostiserades Luke, 34, med ett hjärtfel. Han gick i flera år och väntade på en transplantation, men det tog för lång tid. Flera av hans vitala organ stängde ned en efter en och till slut orkade hans kropp inte mer. Han dog i mars 2023.

Hans fru Isobel Barnes, 22, bestämde sig då för att sälja parets hus och planerade en jorden runt-resa som skulle ta två månader. Under resan skulle hon försöka bocka av så många punkter som möjligt på makens ”bucket list”. Hänt Nyheter har skrivit om Isobels resa förut.

Luke hade en vilja att jag skulle leva det bästa livet. Han ville se världen och jag vill göra det för honom. Oavsett vad så sörjer jag hela tiden, och är ledsen. Men jag sörjer hellre på en fin strand än i Nottingham (där paret bodde), sa Isobel till lokala medier i samband med hans bortgång.

Isobel tillsammans med tolv år äldre maken Luke.
Isobel tillsammans med tolv år äldre maken Luke.

Har ett nytt livsmål – med maken

Hon åkte bland annat till Australien och till Bali för att fira hans födelsedag. Sedan bar det vidare till Thailand och Sydostasien.

Annons

– Det har funnits dagar då jag har tänkt att det här är meningslöst. Men då vet jag att Luke tittar ner på mig och säger: ”Det där är min tjej som lever sitt bästa liv”. Det enda jag vill göra resten av mitt liv är att göra min man stolt, sa hon.

Nu har hon ett nytt livsmål. Även denna gång är döde maken Luke involverad. Hon har köpt en ny bostad hemma i Nottingham – men där vill hon inte bo ensam. Hon vill nämligen skaffa ett barn med hjälp av Lukes nedfrysta spermier.

Isobel hade med sig bilder på sin älskling på jorden runt-resan.
Isobel hade med sig bilder på sin älskling på jorden runt-resan.

Redo att börja inom ett år

Isobel vill starta IVF-processen inom tolv månader, när hon känner sig redo. Hon har redan börjat handla kläder till sin framtida bebis.

– Vi visste tidigt att han skulle dö, så vi började planera för att skaffa familj. Många människor har inte den turen, säger hon enligt Yahoo! News.

Annons

– Det är hjärtskärande att se andra par som uppdaterar med gravidbesked och par som lägger ut bilder på när de lämnar sjukhusen med sina bebisar. Jag vet att mitt barn kommer att gå miste om det där. Jag kommer gå miste om det, fortsätter hon.

Den blivande mamman har redan börjat uppdatera sin garderob. Här är fotbollströjor som hon köpt både till sitt framtida barn och till den döde maken.
Den blivande mamman har redan börjat uppdatera sin garderob. Här är fotbollströjor som hon köpt både till sitt framtida barn och till den döde maken.

Hon erkänner också att hon har funderat på om det är etiskt rätt att skaffa barn själv.

– Jag vet inte om det är själviskt att sätta ett barn till världen, men ”Baby Barnes” kommer att ha en pappa. Det är bara så att han inte är här längre. Men bebisen kommer att få höra allting om sin pappa, säger Isobel.

FOTO: SWNS

Annons