Isabela, 21, somnade på stranden – helt oigenkännlig efter missen

28 jun, 2023 
https://image.hant.se/MoaByline.png.jpg?imageId=9788932&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Moa Risberg
Isabela, 21, somnade på stranden – helt oigenkännlig efter missen.
21-åriga Isabela somnade på stranden och brändes rejält av solen. Hon blev helt oigenkännlig efter sin miss – så pass att inte ens hennes lillasyster reagerade på att det var hon.
– Många människor tittade på mig som att jag vore en utomjording, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kvinna blir attackerad av hungriga måsar
Kvinna blir attackerad av hungriga måsar

Isabela ”Bela” Chatwin, 21, somnade ute i solen när hon tillbringade en dag på stranden i San Diego, Kalifornien, tillsammans med en kompis. Hon drabbades då av av en allvarlig solbränna.

Hennes ansikte svullnade upp så pass mycket att hon fick ett oigenkännligt alien-liknande utseende.

Belas ansikte efter förgiftningen.
Belas ansikte efter solförgiftningen.

Metro skriver att Bela i vanliga fall använder sig av solskydd men att hon glömde bort det just den där dagen. Obegripligt nog lyckades hon också att sova i hela fem (!) timmar. Inte heller väcktes hon av sin vännina eftersom även hon sov lika länge.

Inte ens systern kände igen henne

Bela, som kommer ifrån den amerikanska delstaten Utah, berättade för tidningen att det var molnigt när hon somnade, därför trodde hon inte att hennes miss skulle få så förödande konsekvenser.

Annons

Eftersom hennes hud inte reagerade direkt på solförgiftningen trodde hon att hon klarat sig. Det visade sig att hon hade fel.

En kort stund senare började nämligen hennes ansikte att svullna upp. Hennes utseende förändrades så drastiskt att Belas 3-åriga lillasyster Aero inte ens kände igen henne.

– Mitt ansikte blev klarrött och jag blev svullen och fick blåsor. Då insåg jag att det var ett stort problem, värst av allt var att jag knappt kunde öppna mina ögon, säger Bela.

Systern Aero och familjens hund.
Systern Aero och familjens hund.

Drabbades av ovanlig sjukdom

När Bela besökte läkaren efter händelsen fick hon besked om att det var en allvarlig typ av solbränna, en så kallad solförgiftning. Något som man kan få om man utsätter sig för ultraviolett strålning under lång tid.

I dag är Bela fullt frisk igen – hon säger att hon aldrig kommer hoppa över solskydd igen.
I dag är Bela fullt frisk igen – hon säger att hon aldrig kommer hoppa över solskydd igen.

Det visade sig att 21-åringen lidit av den dolda sjukdomen fotodermatit som är en livslång allergi mot solen. Efter diagnosen fick hon återhämta sig i tre veckor samtidigt som hon behandlades med steroidkrämer för att få huden att tillfriskna efter den allergiska reaktionen.

Annons

– Många människor reagerade genom att bli rädda för mig. De tittade på mig som att jag vore en utomjording, säger hon.

FOTO: SWNS

Annons