brott

Vilda polisjakten: 15-åring i A-traktor jagades med helikopter

Helikopter.

FOTO: Mikael Fritzon/TT
En 15-årig pojke försökte under lördagskvällen köra ifrån polisen i en A-traktor.
I 180 kilometer i timmen försökte han köra ifrån både polisbilar och helikopter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ardalan Shekarabi (S): ”Oacceptabelt att ljuga för polisen”
1:42

Efter reklamen: Ardalan Shekarabi (S): ”Oacceptabelt att ljuga för polisen”

(1:42)

Slå på ljud

En polispatrull blev minst sagt förvånad när de efter en vild polisjakt i 180 kilometer i timmen lyckades få stopp på en personbil öster om Kilafors.

Bilens förare var bara 15 år, i bilen satt ytterligare sex tonåringar – och bilen visade sig dessutom vara registrerad som en A-traktor.

– En patrull skulle stoppa bilen för kontroll men föraren valde att inte stanna och ett förföljande inleddes, säger Thomas Bertze, befäl vid polisregion Mitt.

Jagades av helikopter

Jakten gick upp till 180 kilometer i timmen i Söderhamn samt söderut på E4 och sen västerut mot Bollnäs. Flera patruller samt en helikopter deltog i insatsen som pågick i 30 minuter innan en spikmatta fick stopp på bilen.

– Patrullerna trodde ju att det var en vanlig bil man förföljde eftersom bilen inte hade några skyltar som säger att det är en A-traktor. En A-traktor ska dessutom bara kunna köra i 30 kilometer i timmen, säger Thomas Bertze.

Sju ungdomar befann sig i A-traktorn

Föraren visade sig vara en 15-årig pojke och i bilen fanns ytterligare sex minderåriga.

Ingen skadades under den vilda färden, men pojken misstänks för olovlig körning, rattfylleri under påverkan av narkotika samt vårdslöshet i trafiken. A-traktorn har tagits i beslag.

– Det var inget bra beslut att åka ifrån oss. Det var rena turen att ingen skadades. Som tur är var vägarna väldigt lugna på trafik, säger Thomas Bertze.

FOTO: Mikael Fritzon/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN