Sonen terroriserade grannar – föräldrar vräks

Sonen terroriserade grannar – föräldrar vräks

Enligt hyresvärden skapade sonens beteende ett så pass stort obehag att grannarna i huset inte vågade gå ut med soporna. Arkivbild.

Hasse Holmberg/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tonårspojken misshandlade och hotade grannarna i huset där hans föräldrar bor. Nu har hovrätten beslutat att föräldrarna vräks från sin lägenhet, rapporterar Hem & Hyra.

Domen kommer efter att hyresvärden förra året stoppats av hyresnämnden från att säga upp föräldrarnas kontrakt.

Sedan dess har dock sonen dömts för flera brott mot grannar i huset, däribland misshandel och olaga hot. Vid ett tillfälle slog han en grannes anhörig som var där på besök. Han har även hotat andra med att bränna ner deras hem och spottat på grannarnas dörrar.

”Grannarna är så oroliga att de inte vågar gå ut med soporna eller för att röka på gården på grund av NNs beteende”, uppger hyresvärden i hovrättens beslut.

Föräldrarna har å sin sida pekat på att de vidtagit åtgärder och bland annat fått sonen att flytta. Men hovrätten konstaterar att sonen trots det regelbundet setts till vid huset. Man fäster också vikt vid att incidenterna fortsatt trots att pappan fått upprepade varningar från både polis och hyresvärd.

Domen går inte att överklaga.

FRÅN FÖRSTASIDAN