Solig tisdag väntas i stora delar av landet

Solig tisdag väntas i stora delar av landet

På måndagskvällen vänder snöfallet återigen söderut. Arkivbild.

Janerik Henriksson/TT
Efter måndagens gula varningar om plötslig ishalka och kraftigt snöfall i stora delar av Mellansverige har nederbördsområdet nu dragit bort, enligt SMHI.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Men i Norrland fortsätter delvis snön att falla under kvällen och natten.

– Senare i kväll vrider vinden sig från att tidigare under måndagen ha varit sydostlig till att övergå till nordostlig. Då vänder också snöfallet. Och under tisdagsförmiddagen kommer det att leta sig söderut igen längs Norrlandskusten, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog vid SMHI.

Det här innebär att Norrlands kustlandskap, ostligaste Svealand – Stockholms län och Uppsala län i huvudsak, delar av Västmanland och Sörmland lär få känna på snöfallet på tisdagen.

– Det ser inte att uppgå till några varningsnivåer, men det kan ändå vara tidvis ymnigt, säger Höjgård-Olsen.

– I övriga landet ser det ut att kunna bli en ganska solig tisdag. Det kan vara till glädje för sportlovsfirare.

Onsdagen kan börja i solens tecken, men mulnar västerifrån efterhand. Till kvällen drar ett nytt snöfallsområde in över i huvudsak Dalafjällen och Norrlands fjälltrakter.

– Sedan passerar nederbördsområdet främst som snöfall över hela landet under torsdagsdygnet. Men i sydligaste Götaland och västra Götaland ser det ut som att det faller som regn.

För måndagen och tisdagen har SMHI utfärdat gul varning för högt vattenstånd längs södra Bohuskusten, Norra Hallandskusten, Hallandskusten och Öresund.

FRÅN FÖRSTASIDAN