Slog treåring och filmade – döms till fängelse

Slog treåring och filmade – döms till fängelse

En småbarnsmamma i Blekinge döms för grov misshandel av sin treåriga dotter. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
En småbarnsmamma i Blekinge döms till två års fängelse för att ha misshandlat sin treåriga dotter samtidigt som hon filmade.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

På filmklipp som spreds i sociala medier sågs mamman slå och stampa på dottern. Polis larmades och kvinnan kunde identifieras utifrån filmerna. Hon åtalades för grov misshandel, vilket hon nu också döms för.

Kvinnan, som haft ensam vårdnad om dottern, har under rättegången sagt att hon själv aldrig velat utsätta dottern för våld. Hon har hävdat att en man som hon var kär i, men bara haft kontakt med via sociala medier, uppmanat henne att ge sig på dottern.

Han ville se bevis för att det var mamman som bestämde över dottern, inte tvärtom, har hon förklarat. Hon filmade själv när hon slog, sparkade och stampade på dottern och skickade sedan filmerna till mannen.

Barnet blev inte allvarligt fysiskt skadat av våldet, men Blekinge tingsrätt anser att kvinnan har visat "särskild hänsynslöshet och råhet genom att utöva våld mot ett skyddslöst barn, som dessutom stått under hennes vårdnad".

Flickan ska få 110 000 kronor i skadestånd av sin mamma, som döms för grov misshandel, misshandel och ofredande.

FRÅN FÖRSTASIDAN