Skjuten pojke i Uppsala troligen inte måltavlan

23 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
En pojke skottskadades i Gottsunda i Uppsala på midsommarafton.
En skottlossning har inträffat vid Gottsunda centrum, i Uppsala. En pojke är skottskadad – och polisen tror att han inte var den egentliga måltavlan.
Många skott har avlossats och en buss i linjetrafik har träffats.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Vi kan bekräfta att det är en yngre pojke under 18 år som är skjuten och enligt våra uppgifter är att han är skjuten i benet, säger Mats Länn, vakthavande befäl vid polisregion Mitt efter att larmet har kommit.

Vid 20:30-tiden har polisen hunnit få en bättre bild av händelsen, bland annat är pojken inte känd av polisen sedan tidigare.

– Jag vet inte om han är hörd än, men vi har varit på sjukhuset. Det verkar som att den här pojken befinner sig på platsen med sin familj och vi tror han med stor sannolikhet har blivit olyckligt träffad, han verkar inte vara en måltavla i nuläget vad vi kan se, säger Per Bjurström, befäl vid polisens regionledningscentral.

20-30 skott

Polisen larmades av "ett stort antal" telefonsamtal om smällar i centrumområdet och har skickat dit flera patruller.

– Det kom in flertalet samtal och någon anmälare uppfattade det som att det var 20-30 skott som har avlossats och att det är någon form av automateld, säger Mats Länn.

Annons

På plats kan man konstatera att åtskilliga skott avlossats, bland annat har en linjebuss träffats av flera skott.

– I nuläget är det oklart om det funnits någon passagerare på bussen eller om den varit tom, men den är tagit i beslag för närmare undersökning, säger Mats Länn.

Polisen är på plats för att säkra teknisk bevisning, prata med vittnen och man har även använt helikopter och hundförare i insatsen.

Försök till mord

Vid 21.30-tiden var polisen fortfarande på plats med stora resurser.

– Vi har både hundar och tekniker på plats för att säkra spår och jobba vidare, vi arbetar även trygghetsskapande i området, säger Per Bjurström.

I nuläget finns ingen frihetsberövad eller misstänkt i ärendet, enligt polisen.

En förundersökning om försök till mord är inledd.

Annons