Skärpt straff för knivmord i Malmö

Skärpt straff för knivmord i Malmö

Polis på plats och stora avspärrningar efter att två personer förts till sjukhus med skärskador efter ett bråk på Möllevången i Malmö i juni förra året. En av männen avled senare. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hovrätten skärper straffet för en 17-årig pojke som i somras dödade en man och skadade en annan man i ett knivdåd i Malmö. Straffet blir nu sluten ungdomsvård i tre år och nio månader – nio månader mer än vad han fick i tingsrätten. Straffet ska avtjänas på ett särskilt ungdomshem, skriver hovrätten över Skåne och Blekinge i ett pressmeddelande.

Hovrätten bedömer straffvärdet som 17 års fängelse, medan tingsrätten ansåg att det var 15 år.

Det var sent på kvällen den 14 juni förra året som polisen fick in ett larm om en knivskärning nära Möllevångstorget. De två skadade männen fördes till akuten och morgonen dagen därpå meddelade polisen att en av dem hade avlidit av sina skador.

En man som i dag är 23 år har också varit åtalad för mord och mordförsök. Men precis som i tingsrätten döms han nu av hovrätten för misshandel. Hovrätten anser det inte bevisat att han var införstådd med att tonåringen skulle använda en kniv i bråket med de två männen.

FRÅN FÖRSTASIDAN