TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

S vill reda ut svensk migrationslinje

24 apr, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Anders Ygeman (S) vill att migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) kommer till socialförsäkringsutskottet och förklarar den svenska regeringens linje i förhandlingarna om en migrationspakt i EU. Arkivbild
Socialdemokraterna vill att migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) kommer till socialförsäkringsutskottet. Hon bör reda ut vad den svenska linjen är i förhandlingarna om en migrationspakt i EU efter protester från Sverigedemokraterna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

SD har bråkat öppet med regeringen sedan EU-parlamentet, däribland de moderata ledamöterna, röstat ja till parlamentets förslag.

– Det rimliga är att riksdagen kan slå fast vad som är riksdagens linje och hur SD förhåller sig till det, säger Ygeman till TT.

– Vi får väl reda ut om det som förefaller ha varit regeringens linje hittills har stöd eller om det är som SD hävdar i media, säger Ygeman och syftar på att SD antytt att samarbetet med regeringen kan vara i fara om regeringen röstar ja till pakten.

Maria Malmer Stenergard har försökt gjuta olja på vågorna genom att säga att regeringen inte kommer att säga ja till pakten med mindre än att den innebär "ett minskat inflöde till Sverige."

Ygeman utgår från att det kommer att bli en kompromiss mellan EU-länderna och parlamentet, parlamentets linje lär inte stå sig. Men en EU-pakt behövs.

– Har man gemensamma gränser kräver det också att man har en gemensam migrationspolitik, annars riskerar vissa länder att få ta ett alldeles för stort ansvar, säger Ygeman.

Annons