Pojke ihjälhuggen i park – tonåring gripen

Pojke ihjälhuggen i park – tonåring gripen

Den allvarligt skadade tonårspojken hittades sent på fredagskvällen i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Han dödförklarades senare på sjukhus.

Blåljusbilder/TT
En pojke i 15-årsåldern höggs till döds under ett bråk i Hammarby sjöstad i Stockholm. En annan tonårspojke har gripits misstänkt för mord.
Krisstöd sätts nu in på den drabbade pojkens skola.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Tragiskt nog överlevde inte pojken de svåra skadorna. Polisen har fått in många vittnesuppgifter från ungdomar som bevittnat ett bråk mellan de här två individerna, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg.

Polisen larmades till Lumaparken i Hammarby sjöstad vid 23-tiden på fredagen.

Greps i hemmet

Enligt polisen hade pojken mottagit flera hugg med en kniv eller annat vasst föremål. Han fick första hjälpen av allmänheten på platsen innan ambulansen kom fram och kunde föra honom till sjukhus.

– Vi har inte hittat föremålet så vi kan inte bekräfta om det är en kniv. Men hundpatruller är på plats för att söka efter det föremål som användes, säger Landberg och tillägger att polisen försöker samla in så mycket material som möjligt, från bland annat övervakningskameror.

Under lördagsförmiddagen kunde polisen gripa den misstänkte gärningsmannen, en pojke under 18 år, i dennes hem. Bakgrunden till det dödliga bråket är oklar.

– Men vi ser ingen koppling till några gängkriminella uppgörelser.

Rebecca Landberg säger att polisen satt in en förstärkt trygghetsskapande närvaro i området.

– Det här berör två tonåringar. Det är därför viktigt att ha mycket polisiär närvaro, och krisstödjare från Stockholms stad på plats för att kunna ta hand om alla ungdomar som samlas.

Kuratorer och psykologer

Pojken var elev på en skola i området och kommunen kraftsamlar nu inför nästa vecka.

– Vi försöker att få en så bred bild som möjligt för att på bästa sätt kunna möta eleverna när de kommer på måndag morgon. Vi har redan mobiliserat mycket kraft. I första hand är det kuratorer och psykologer, säger Peter Bragner, tillförordnad chef för skolområde Södermalm.

Enligt Bragner har personal varit på plats på skolan sedan lördagsmorgonen och arbetet sker nära stadsdelsförvaltningens krisstöd.

– Det här är så fruktansvärt, det går nästan inte att sätta sig in i. Men det gäller någonstans att försöka jobba rationellt och kunna möta de hårdast drabbade.

FRÅN FÖRSTASIDAN