Pojke häktad för knivmord i Älvsjö

10 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Blommor vid platsen i Älvsjö där en pojke dödades under torsdagskvällen. På lördagen häktades en pojke misstänkt för mord.
En pojke är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på en pojke i 15-årsåldern i Älvsjö i torsdags. Den häktade är i samma ålder som offret och de kände varandra, enligt åklagaren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Han är häktad utifrån hur bevisläget ser ut i dagsläget. Den bedömningen delade tingsrätten och häktade honom, säger åklagaren Ingrid Viklund och fortsätter.

– De var bekanta med varandra, målsäganden och misstänkt, och har haft kontakt med varandra, men exakt hur deras relation ser ut är något vi kommer titta närmare på i den här utredningen. De var i samma ålder, säger Viklund.

Åklagaren bekräftar att mordet ägde rum på torsdagseftermiddagen i en trappuppgång till ett flerfamiljshus.

Det var i torsdags den 8 juni vid 16-tiden som en skadad tonårspojke hittades vid porten till flerfamiljshuset. Pojken fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Några timmar senare meddelade polisen att en misstänkt gripits, även han i 15-årsåldern.

– Vi kommer fortsätta att jobba med en stor polisinsats, säger Viklund.

Det innefattar bland annat fler utredningsinsatser, hålla förhör med vittnen, dörrknackningar och gå igenom övervakningsfilmer och mobiltelefoner.

Åtal ska väckas senast den 6 juli.

Annons