Par döms för blåljussabotage

Par döms för blåljussabotage

Polisen hamnade i diket när hjullastaren körde fram. Arkivbild.

Christine Olsson/AP/TT
En kvinna och en man döms för att ha försökt stoppa polisen under en biljakt utanför Luleå i mars, rapporterar Norr Media.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Polisen jagade en man som körde in på en smal skogsväg. Där körde en hjullastare fram för att hindra polisbilen, som tvingades väja och körde ned i diket.

"Det kan inte råda någon tvekan om att föraren av traktorn såg båda bilarna komma och att denne medvetet körde ut med traktorn framför polisbilen", skriver tingsrätten enligt mediebolaget.

Hjullastaren lämnade platsen, men hittades av en annan patrull senare.

Tingsrätten dömer den utpekade hjullastarföraren till två års fängelse för flera brott, bland annat försök till grovt våld mot tjänsteman. Han själv hävdar att det var någon annan som körde fordonet framför polisbilen.

Hans fru, 51 år gammal döms, även hon mot sitt nekande, till två månaders fängelse för att för att också ha försökt att hindra en utryckande polisbil under polisjakten med sin personbil.

Polisen har misstänkt att den ursprunglige föraren som man jagade och som kom undan när polisbilen hamnade i diket, är en anhörig till hjullastarföraren.

FRÅN FÖRSTASIDAN