Par åtalas för saboterad polisjakt

Par åtalas för saboterad polisjakt

Under jakten blockerades polisbilens färdväg av en hjullastare. Arkivbild.

Susanne Lindholm/TT
Ett par i 50-årsåldern åtalas för att ha blockerat polisbilar under en pågående biljakt i Luleå kommun. Till sin hjälp hade de en skåpbil och en hjullastare, rapporterar lokala medier.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Biljakten inträffade i mitten av mars i år, då polisen jagade en personbil som inte velat stanna. Under jakten blockerades polisbilens färdväg av en hjullastare, vilket tvingade polisen att väja för att inte krocka.

"När vi närmar oss korsningen ser jag att föraren av hjullastaren tittar åt vårt håll. När den undflyende bilen passerar hjullastaren kör hjullastaren ut, fortfarande med blicken mot oss, innan han vrider på huvudet och tittar i riktning mot den undflyende bilen. Jag ställer mig på bromsen men inser ganska snabbt att vi inte kommer att hinna få stopp. Jag väljer då att vika av i diket", skriver polisen om insatsen, enligt Norrbottens-Kuriren.

Även hjullastarförarens fru misstänks för brott, då hon i samband med biljakten – med hjälp av en skåpbil – anses ha försökt spärra av vägen för en annan polisbil.

Mannen, som körde hjullastaren, åtalas nu för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, försökt till grovt våld mot tjänsteman samt grov vårdslöshet i trafik. Kvinnan åtalas för sabotage mot blåljusverksamhet.

FRÅN FÖRSTASIDAN