Över 30 personer hemlösa efter branden i Gävle

Över 30 personer hemlösa efter branden i Gävle

Räddningstjänsten larmades på måndagsförmiddagen om att en radhuslänga brinner i Sätra i Gävle. Arkivbild.

Marko Säävälä/TT
Totalt 32 personer var folkbokförda i de radhuslägenheter som förstördes i en brand i Sätra i Gävle. De boende har fått hjälp av sina försäkringsbolag, uppger det kommunala fastighetsbolaget Gavlegårdarna för TT.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"De berörda har med hjälp av sina försäkringsbolag löst boendefrågan på kort sikt och vi arbetar just nu med att se över vilka alternativ vi har att hjälpa till på lång sikt", skriver Angelica Lindholm, kommunikationschef vid Gavlegårdarna som förvaltar de drabbade bostäderna, i ett mejl.

Ingen skadades i branden på måndagen men alla tolv bostäder i en radhuslänga totalförstördes. Längan var bortom räddning efter att elden spridit sig till vinden.

Ytterligare en länga skadades under insatsen men det finns ännu ingen bedömning om när eller hur de boende där eventuellt kan flytta tillbaka, tillägger bolaget.

"Alla berörda hyresgäster kommer den här veckan att kontaktas av oss för att få en personlig kontaktperson som ska hjälpa dem den närmaste tiden", skriver Lindholm.

Även flera närliggande fastigheter utrymdes och hyresvärden upprättade en samlingsplats för de drabbade under måndagen.

"Där har de kunnat ställa sina frågor och få hjälp att kontakta sina försäkringsbolag", skriver Angelica Lindholm.

"Vi höll samlingsplatsen öppen tills alla hade fått hjälp med boende, vilket alla fick igår eftermiddag/kväll", tillägger hon.

FRÅN FÖRSTASIDAN