Orrefors sista aktiva glashytta totalförstörd

12 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Orranäs glasbruk i Orrefors har totalförstörts i en brand under natten. Inga personer ska ha skadats, och brandorsaken är okänd, uppger polisen.Suvad Mrkonjic/TT
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Orranäs glasbruk i Orrefors har totalförstörts i en brand under natten. Inga personer ska ha skadats, och brandorsaken är okänd, uppger polisen.

– Vi har nu upprättat en anmälan för allmänfarlig vårdslöshet, så vi ska utreda brandorsaken, säger polisen presstalesperson Jimmy Modin till TT.

Byggnaden har varit den enda aktiva glashyttan i Orrefors. Hyttan utgör ett besöksmål i Nybro kommun, och på glasbruket är koncernchef Anna Wansland, som tillhör ägarfamiljen, på plats på måndagsmorgonen.

Sju personer har arbetat i hytta och butik, och inför sommaren skulle antalet anställda öka. Vad som ska hända framöver med hyttan är oklart, säger hon till TT.

– Det är chockartat, nu ligger fokus på att ta hand om personal.

Branden i glashyttan upptäcktes av ett vaktbolag och när räddningstjänsten kom dit var byggnaden redan övertänd, rapporterar P4 Kalmar. På grund av gastuber inne i byggnaden fanns också en explosionsrisk.

Annons