Nu faller hovrättsdomen mot misstänkt gymmördare

02 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Mördaren lämnar gymmet i centrala Stockholm efter att ha skjutit ihjäl en 54-årig man. Bild från polisens förundersökning.Polisen
En 17-årig pojke fick sluten ungdomsvård för det uppmärksammade mordet på ett gym i Stockholm. Inför hovrättsdomen har åklagaren yrkat på fängelse.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den 28 mars i fjol stormade en maskerad skytt in på ett gym i centrala Stockholm, enligt polis och åklagare på jakt efter en gängkopplad man i 40-årsåldern. Offret blev i stället en man i 55-årsåldern som tränade intill och försökte gå emellan.

Pojken, som var 16 år gammal vid mordtillfället, dömdes i tingsrätten till sluten ungdomsvård i 2 år och 11 månader för mord, grovt vapenbrott och allmänfarlig ödeläggelse. Åklagare Daniel Suneson hade yrkat på åtta års fängelse. Tre medåtalade, 19, 31 och 32 år, friades för medhjälp.

Viktig bevisning, däribland mordvapnet, hittades i en lägenhet i södra Stockholm. Där fanns också ytterligare ett vapen, en påse med kläder och ett munskydd som matchade mördarens – alla med pojkens dna på. På utsidan av munskyddet fanns offrets blod.

Tingsrättsdomen överklagades av den nu 17-årige pojken och två medåtalade som vill frikännas helt, samt av åklagaren som vill att alla fyra döms till fleråriga fängelsestraff.

Annons

Den huvudåtalade pojken fritogs i april av väpnade personer i samband med ett tandläkarbesök, och höll sig därefter gömd i en dryg vecka innan han greps.

Svea hovrätt meddelar dom klockan 11 på fredagen.

Annons