Nio års fängelse för sexövergrepp

07 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Mannen döms för att ha utsatt flera flickor för övergrepp via nätet. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mannen från Skåne åtalades för att ha utsatt fyra flickor för sexövergrepp via nätet. En av dem, en flicka som är yngre än tolv år, fick höra att han skulle slå henne och döda henne och hennes familj. I ett annat meddelande till flickan skrev mannen att han tidigare har tagit 17 liv.

Nu döms han till nio års fängelse av Växjö tingsrätt för en lång rad brott, så som våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering samt försök till utnyttjande av barn för sexuell posering.

Enligt åtalet skulle den tolvåriga flickan bland annat ha utnyttjats för sexuell posering vid minst 15 tillfällen och även utsatts för barnvåldtäkt via nätet.

Polisen kom mannen på spåren i december förra året. Den 9 december stämde mannen träff med henne i Växjötrakten. Träffen blev dock inte av – och mannen greps i stället av privatpersoner som tillkallade polis. Under utredningens gång uppdagades att mannen även utsatt tre flickor i Göteborg, som samtliga är under 15 år, för sexualbrott via nätet.

Annons

Mannen döms också för att ha genomfört sexuella handlingar med hundar vid sex olika tillfällen. Mannen har nekat till brott.

Annons