Mordmisstänkt försatt på fri fot

Mordmisstänkt försatt på fri fot

Två personer sköts vid pendeltågsstationen i Jordbro i Haninge söder om Stockholm sent på eftermiddagen den 4 januari. Arkivbild.

Jessica Gow/TT
En 24-årig man som suttit häktad misstänkt för mord och mordförsök i Jordbro har släppts, meddelar åklagaren. Misstanken kvarstår och förundersökningen fortsätter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var den 4 januari i år som en man i 25-årsåldern sköts till döds vid pendeltågsstationen i Jordbro, söder om Stockholm. Ytterligare en man skottskadades.

Den misstänkte 24-åringen greps i början av mars efter att ha varit anhållen i sin frånvaro, och häktades som skäligen misstänkt. Nu har han släppts på fri fot, meddelar kammaråklagare Kajsa Lindberg.

– Jag hade en vecka på mig att stärka misstanken till sannolika skäl. Det kunde vi helt enkelt inte göra. Det har inte framkommit någon ny bevisning, och därför hävde jag häktningen när jag insåg att det skulle bli så, säger kammaråklagare Kajsa Lindberg.

Enligt åklagaren kvarstår den skäliga misstanken, och förundersökningen fortsätter. Mannen förnekar brott.

– Vi jobbar med många olika åtgärder i syfte att reda ut vad som hänt och vilka som varit inblandade.

TT: Finns det andra misstänkta?

– Det kan jag inte kommentera.

De senaste månaderna har flera grova våldsbrott inträffat i Stockholmsområdet. Enligt Lindberg utreds om mordet och mordförsöket i Jordbro kan kopplas till andra våldsdåd.

FRÅN FÖRSTASIDAN