Mördade syster och hennes son – överklagar dom

Mördade syster och hennes son – överklagar dom

Båda parter i målet om dubbelmordet i Mälarhöjden överklagar nu tingsrättens dom. Arkivbild.

Jessica Gow/TT
Den man i 40-årsåldern som dömdes för dubbelmordet på sin syster och hennes lille son i Mälarhöjden överklagar nu domen.
Även åklagaren överklagar och anser att mannen bör dömas för grovt barnfridsbrott.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tidigare i februari dömde Södertörns tingsrätt mannen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för morden på sin syster och hennes son i Mälarhöjden i södra Stockholm.

Nu överklagar han domen till hovrätten då han vill frikännas helt.

I tingsrätten friades mannen från åtalspunkten om grovt barnfridsbrott. Enligt domen var det bevisat att ett annat barn bevittnade mordet på pojken, men barnet bedömdes inte vara närstående till gärningsmannen i lagens mening.

Åklagaren anser dock att tingsrättens bedömning är felaktig och överklagar också domen till hovrätten.

Det var på eftermiddagen den 26 maj i fjol som en kvinna och hennes barn attackerades med kniv i och utanför en bostad i ett villaområde i Mälarhöjden. Mamman och den lilla pojken skadades så svårt att de avled. Drygt en timme senare greps den avlidna kvinnans bror på en annan plats i Stockholm.

En rättspsykiatrisk undersökning har visat att mannen har en allvarlig psykisk störning och var påverkad av den vid tidpunkten för brottet. Han har också haft en historik av kontakter med rättspsykiatrin då han tidigare dömts för våldsbrott.

FRÅN FÖRSTASIDAN