Misstänkt i frysboxfall: Kvinnan dog i sängen

04 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Gården i Värmland där kvinnans kropp hittades. Arkivbild.
Mannen som är misstänkt för att ha förvarat sin döda sambo i en frysbox i flera år uppger att kvinnan dog naturligt – och att den tänkta begravningen "rann ut i sanden", rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kroppen hittades i en bostad i Värmland i mitten av mars. Mannen, en norsk medborgare i 55-årsåldern, sitter häktad misstänkt för brott mot griftefriden, grovt gravfridsbrott och grovt bedrägeri.

Utredningen har visat att kvinnan troligen dog redan 2018. Mannens advokat Stefan Liliebäck säger till NWT att hans klient tror att sambon dog av cancer.

– Han hittade kroppen död i sängen och så flyttade han den till frysen och la den där för att den inte skulle ruttna.

Obduktionen har inte kunnat fastställa någon säker dödsorsak. Varför mannen inte ringde ambulans har varit "svårt att få svar på", uppger advokaten. Men enligt mannen ska paret gemensamt ha kommit överens om att de inte ville begravas på en kyrkogård, eftersom ingen av dem var religiös.

– De ville inte bli begravda på en allmän begravningsplats utan på gården faktiskt. Så han stoppade henne i frysen för att i ett senare skede begrava henne på tomten och sen rann det ut i sanden, säger Stefan Liliebäck till NWT.

Mannen misstänktes tidigare även för mord, men de misstankarna avskrevs efter obduktionen.

Annons