Medlemsrusning i Botkyrka inför S-möte

Medlemsrusning i Botkyrka inför S-möte

Distriktsordförande Åsa Westlund (S) tycker att medlemsrusningen i Socialdemokraterna i Botkyrka är problematisk. Arkivbild.

Ali Lorestani/TT
Socialdemokraterna i Botkyrka har fått runt 90 nya medlemmar den senaste tiden, enligt uppgifter till Sveriges Radio Ekot. Problematiskt, anser Åsa Westlund, distriktsordförande för partiet i Stockholm.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Vi vet inte exakt vad de här människorna har för avsikt, men det är en helt onormal tillströmning av medlemmar, säger hon till radion.

Ökningen kommer inför mötet den 18 mars då partiet ska utse en ny gruppledare, tillika kandidat till ny kommunstyrelseordförande.

– Det väcker frågan om man gått med för att driva socialdemokratisk politik eller om det är något annat man har i åtanke, säger Åsa Westlund till Ekot.

Den förre kommunstyrelseordföranden Ebba Östlin avgick tidigare i februari sedan hon förlorat en förtroendeomröstning på ett medlemsmöte den 28 januari.

Uppgifter i olika medier säger att det kan ha varit en kupp genomförd med hjälp av personer med kopplingar till kriminella gäng. Enligt partiets egen utredning har det inte funnits en sådan infiltration.

Partiet ska nu utreda om medlemmar rekryterats på ett oegentligt sätt, rapporterar Ekot.

FRÅN FÖRSTASIDAN