Man misstänks för människorov – tre släppta på fri fot: ”Jag tänker mig…”

Man misstänks för människorov i Skogås

Foto: TT/Arkiv
En man kommer att begäras häktad för grov våldtäkt mot barn, människorov och grovt vapenbrott efter att polisen slagit till mot en adress i Skogås söder om Stockholm, meddelar Åklagarmyndigheten.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tesla tvärnitar och orsakar seriekrock
0:30

Efter reklamen: Tesla tvärnitar och orsakar seriekrock

(0:30)

Slå på ljud

Totalt anhölls fyra personer efter tillslaget på fredagskvällen. Men de tre övriga personerna – en man och två kvinnor – har släppts på fri fot.

Jakob Lindgren, försvarsadvokat till en av de två kvinnorna, uppger att hans klient släpptes efter ett kort förhör på söndagen.

– Jag kan säga att min klient har förnekat brott och svarat på polisens frågor, säger han.

De frisläppta är "inte avförda från utredningen", skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Advokatens svar: ”Tänker mig…”

Jakob Lindgren tror dock att misstankarna mot hans klient kommer att avskrivas eftersom det brott hon misstänks för, människorov, innebär obligatorisk häktning.

– Jag tänker mig att de kommer att skrivas av, men det vet jag inte säkert.

Omständigheterna kring ärendet är oklara. Från polisens håll har man varit förtegen vad gäller exempelvis målsägare och Jakob Lindgren anser inte att han fått en klar bild av ärendet.

– Det var inte särskilt tydligt alls, säger Lindgren, men tillägger också att han känner till detaljer som han för närvarande inte kan kommentera.

TT har varit i kontakt med de försvarsadvokater som enligt tingsrätten företräder de tre andra misstänka personerna i ärendet, men dessa har inte velat lämna några kommentarer. TT har även sökt ansvarig åklagare utan framgång.

Foto: TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN