Man gripen för 28 år gammalt mord

17 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
En man i 70-årsåldern greps på lördagen i Italien, misstänkt för att 1995 har mördat en 21-årig svenska. Arkivbild.
En man har gripits i Italien, misstänkt för mord på en svensk kvinna som försvann för 28 år sedan, rapporterar Corren som hänvisar till italienska medier.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kvinnan – som då var 21 år – försvann spårlöst i Linköping 1995. Mannen som nu gripits är i 70-årsåldern och hade en relation med kvinnan vid hennes försvinnande. Han har tidigare varit häktad misstänkt för mord på kvinnan, men hennes kropp kunde inte hittas och mannen släpptes.

Jan Staaf, kriminalkommissarie, har tidigare arbetat med ärendet.

– Utredningen pekade mot att det var den här mannen som nu har gripits i Italien. Många åklagare har tittat på det och det har varit väldigt nära åtal flera gånger. Men det har alltid saknats någon liten del. Och mannen har själv kommit med en del förklaringar som vi inte har kunnat slå hål på, säger han till SVT Nyheter Öst.

Den svenska polisen har tidigare i år delat med sig av utredningsmaterial till en italiensk åklagare.

– I vintras inleddes en åklagarledd samverkan, men vi har inte haft någon insyn i italienarnas utredning över huvud taget. Vi har bara bistått med kunskap och material. Det är förstås bara positivt om de har kunnat göra ett frihetsberövande nu, säger Magnus Roodla, chef för polisens avdelning för grova brott i Linköping, till TT.

Gripandet skedde enligt italienska medier på lördagen.

Annons