Man anhållen för mord i Motala

06 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
En person är gripen misstänkt för mord och mordförsök. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord och mordförsök efter ett bråk i Motala. En man miste livet och en annan man skadades svårt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den man i 20-årsåldern som under måndagsnatten greps har anhållits av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

Det var klockan 23.36 som polis och ambulans kallades till en adress i Motala efter att två personer hittats skadade utomhus vid en livsmedelsbutik.

När polisen kom till platsen visade det sig att de två personerna, en man i 40-årsåldern och en man i 25-årsåldern, skadats med ett vasst föremål. Den äldre mannen avled senare av skadorna.

– Båda fördes till sjukhus, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson vid polisen.

En halvtimme efter larmet kunde 20-åringen gripas.

– Han greps i närheten av brottsplatsen och min bild är att vi pratade med en del vittnen och fick en tydlig bild om vem som utfört det.

Enligt polisen finns det någon form av relation männen emellan.

Vid femtiden på tisdagsmorgonen avslutades den tekniska undersökningen och avspärrningarna kring platsen hävdes. Under tisdagen fortsätter polisen utredningen och håller fler förhör.

Annons

Polisen tror att fler personer kan komma att gripas.

– Det ska finnas gott om vittnen och vi har fått till oss att det kan finnas fler involverade.

Skadeläget för den 25-årige mannen är på tisdagsmorgonen oklart, region Östergötland har ingen information att lämna i det ärendet.

Annons