brott

Mamman kördes ihjäl av sönerna – nu åtalas de för mord

Brottsplatsen.

FOTO: Adam Ihse/TT
Mamman hade träffat en ny man.
Det var enligt åklagaren upprinnelsen till att hennes söner i somras körde på och dödade henne.
Nu åtalas bröderna och deras farföräldrar.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ulf Kristersson (M): ”Det värsta sedan andra världskriget”
1:11

Efter reklamen: Ulf Kristersson (M): ”Det värsta sedan andra världskriget”

(1:11)

Slå på ljud

Enligt åklagaren Hediye Kurt ligger hedersmotiv bakom den uppmärksammade bilattacken, en lördagseftermiddag i Lundby på Hissingen i slutet av juli förra året.

En mamma och hennes nya man fördes till sjukhus, efter att ha blivit påkörda av en bil. På sjukhuset gick mammans liv inte att rädda. Mannen blev svårt skadad, men överlevde och lever i dag på hemlig ort.

Vid lunchtid på torsdagen lämnades åtalet in, rapporterar lokala medier. Bröderna åtalas misstänkta för mord och mordförsök på sin mamma och hennes nya man. Polisen misstänkte tidigt att paret hade blivit påkört med avsikt och samma kväll greps två unga män, båda söner till den döda kvinnan.

De inblandade är alla romer. Mamman, som var i 40-årsåldern, hade en ny relation som släkten motsatte sig. Enligt åklagaren var ett motiv för brotten att bevara eller återupprätta familjens heder.

Samtidigt som de båda bröderna nu åtalas misstänkta för mord och mordförsök, åtalas deras farföräldrar misstänkta för bland annat grovt skyddande av brottsling.

FOTO: Adam Ihse/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN