Mamman kördes ihjäl – åklagaren yrkar livstid

Mamman kördes ihjäl – åklagaren yrkar livstid

Blommor på den plats där två personer blev påkörda i juli 2022 i Göteborg.

Adam Ihse/TT
De bröder som står åtalade för att ha kört ihjäl sin mamma bör dömas till 14 års fängelse respektive livstid enligt åklagaren Hediye Kurt, rapporterar P4 Göteborg.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var den 30 juli förra året som kvinnan och hennes pojkvän blev påkörda, på en gångbana i Lundby på Hisingen i Göteborg. Hon avled senare på sjukhus av sina skador, medan mannen blev svårt skadad men överlevde.

Kvinnans söner, 17 respektive 22 år gamla, åtalades för mord och mordförsök. Den äldre, som körde bilen, har medgett grov misshandel och vållande till annans död – men förnekar att det skulle ha funnits uppsåt att döda. Den yngre brodern som också befann sig i bilen förnekar helt brott.

Åklagare Hediye Kurt yrkar nu på 14 års fängelse för den yngre brodern, då hon anser att ungdomsvård inte är tillräckligt. Gällande den äldre brodern så yrkar åklagaren på livstids fängelse.

Enligt Hediye Kurt fanns det ett hedersmotiv bakom brotten. De inblandade är alla romer och motsatte sig kvinnans nya relation. Den äldre brodern förnekar dock detta.

FRÅN FÖRSTASIDAN