Malmöligans ledare begärs utlämnad från Spanien

Malmöligans ledare begärs utlämnad från Spanien

I utbyte mot kraftigt sänkta straff har medlemmar i Malmöligan Los Suecos erkänt två mord på den spanska solkusten. Nu begärs ligans ledare utlämnad. Arkivbild.

Christine Olsson/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ledaren för Malmöligan Los Suecos begärs utlämnad från Spanien. Han är efterlyst för grova knarkbrott i Sverige och Danmark, skriver Sydsvenskan.

I utbyte mot kraftigt sänkta straff har medlemmar i Los Suecos tidigare erkänt två mord på spanska solkusten. Fyra av ligans huvudmisstänkta har riskerat att dömas till 15–25 års fängelse. Nu klarar sig flera undan med kortare straff. Ligans ledare ska, efter att då ha suttit inlåst i två år och nio månader, släppas ut ur det spanska fängelset inom kort.

Straffsänkningarna har enligt tidningen kommit som en nyhet för svensk polis, som tagit upp flera vilande utredningar mot ligaledaren. Han har nu häktats i sin frånvaro misstänkt för två grova narkotikabrott och ett fall av synnerligen grovt narkotikabrott.

– Personen i fråga är frihetsberövad i Spanien för närvarande och vi avvaktar information om hur den spanska processen fortskrider, säger åklagare Lisa Åberg till Sydsvenskan.

FRÅN FÖRSTASIDAN