Lurade Skånetrafiken på 160 000 kronor – döms

Lurade Skånetrafiken på 160 000 kronor – döms

En kvinna som varit anställd på Skånetrafiken har dömts för trolöshet mot huvudman sedan bolaget betalat ut totalt 160|000 kronor för ersättningskrav som hon själv hittat på. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En kvinna anställd på Skånetrafiken hade som arbetsuppgift att självständigt besluta och betala ut ersättningar till resenärer som inkommit med krav för uteblivna eller försenade resor.

Femtio av de ärenden hon hanterade existerade dock inte i verkligheten – dessa hade kvinnan själv hittat på och utbetalningarna om 160 000 kronor gick till bankkonton som kontrollerades av personer som hon kände.

På tisdagen dömdes kvinnan till villkorlig dom för trolöshet mot huvudman och till att betala tillbaka pengarna till Skånetrafiken, skriver Sydsvenskan.

Enligt utredningen kopierade kvinnan ärenden från verkligheten, men ändrade mottagarna för pengarna och höjde beloppen, enligt tidningen.

Pengarna betalades ut till bekantas konton under perioden december 2019 – september 2020, varav merparten senare fördes över till kvinnans bankkonto.

FRÅN FÖRSTASIDAN