Långa fängelsestraff efter kidnappning

Långa fängelsestraff efter kidnappning

Blekinge tingsrätt dömer en 21-åring och en 23-åring till långa fängelsestraff för människorov och grov utpressning. Arkivbild.

Johan Nilsson/ TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Under flera dygn hölls en man i fångenskap och tvingades göra fonduttag och låna ihop pengar till förövarna. Nu döms en 21-åring och 23-åring till sju respektive sex års fängelse för människorov och grov utpressning.

Mannen tvingades iväg från sitt hem i Småland i februari förra året och hölls sedan fången i källaren till ett bostadshus i Blekinge. I åtalet beskrev åklagaren att det i källaren fanns "diverse tortyrredskap" uppdukade, som hammare, knivar, sekatörer och en tårgaspistol.

Under tiden i fångenskap tvingades mannen att göra fonduttag, swishuttag, och bankomatuttag. Han togs till butiker och förmåddes göra dyra inköp och tvingades även låna ihop pengar från vänner för att lämna över till gärningsmännen. Enligt åklagaren ska han totalt ha blivit av med mer än 100 000 kronor.

Anhöriga till en av de dömda fick pengar från brottet swishade till sig och döms därför till villkorlig dom och dagsböter för penningtvättsbrott.

FRÅN FÖRSTASIDAN