Lägenhet totalförstörd i kraftig brand – en person till sjukhus

Lägenhet totalförstörd i kraftig brand.

FOTO: Johan Nilsson/TT
En lägenhet i Linköping har totalskadats i en brand under natten till tisdagen.
En person har förts till sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadad.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Brand utbyter i tunnelbanan – alla tvingas utrymma
0:30

Efter reklamen: Brand utbyter i tunnelbanan – alla tvingas utrymma

(0:30)

Slå på ljud

Larmet kom klockan 01.20 och vid 02.30-tiden meddelades att branden i lägenheten i Linköping var släckt. Därefter följde en ordentlig genomgång av byggnaden för att se om det fanns någon spridning eller rök.

– Det brann kraftigt i den här lägenheten när vi kom på plats. Lägenheten är totalt utbränd och det hade börjat gå upp mot takfoten, säger Mikael Kalered, vakthavande befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland.

En person har förts till sjukhus med ambulans. Även om skadeläget är okänt så säger Mikael Kalered att det inte rör sig om någon allvarlig skada.

Polisen evakuerade samtliga lägenheter

Trots de omfattande skadorna har övriga bostäder klarat sig, så när som på röklukt. Fastigheten är ett trevåningshus med flera lägenheter, hur många är dock oklart. Samtliga boenden ska ha kunnat lämna sina bostäder med hjälp av polisen.

– Av erfarenhet gällande äldre hus kommer vi att vara kvar med två personer och en bil under resterande natten – en ren säkerhetsåtgärd. Det kan ligga alla möjliga saker i isoleringar och i kryphål. Skulle det ligga någon liten glöd någonstans så kan det ta sig igen, säger Mikael Kalered

Prognosen är att räddningstjänsten blir kvar till klockan 08 på tisdagsmorgonen.

FOTO: Johan Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN