Knarkande kirurg hade patientuppgifter hemma

09 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
En kirurg som dömts till fängelse i över tre år för grovt narkotikabrott hade personuppgifter från över 300 personer i sin lägenhet. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den heroinrökande kirurgen som i april dömdes till fängelse i tre år och nio månader för grovt narkotikabrott hade personuppgifter från över 300 patienter liggande hemma hos sig i lägenheten i Lund.

– Det handlar om allt från personuppgifter till namn och någon enstaka journalhandling, säger Stefan Santén, verksamhetschef på Region Skåne, till SVT Nyheter Skåne.

Det var anhöriga som hittade personuppgifterna och hörde av sig till regionen, som nu har skickat in en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY).

Kirurgens missbruk uppdagades när polis slog till mot hans lägenhet och hittade stora mängder heroin. I förhör har mannen, som är i 30-årsåldern, uppgett att han och flickvännen rökte varje dag tiden före polisingripandet, för att sedan gå till arbetet på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Mannen var tidigare verksam som kirurg i Region Dalarna, som nu ska få ta del av materialet som rör patienters personuppgifter.

Annons