Ingen gripen efter explosion vid bostadsport

24 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Polisen har upprättat avspärrningar och inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse efter en detonation i centrala Vällingby.Nils Petter Nilsson/TT
Flera boende larmade polisen på lördagsmorgonen polisen efter en explosion vid en port till ett flerfamiljshus i Vällingby i västra Stockholm.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nationella bombskyddet kallades till platsen, ett bostadsområde i nära Vällingby centrum. På plats kunde man konstatera att inget annat utgjorde något hot och att bostäderna inte behövde evakueras.

Däremot fanns skador både på och runt den aktuella porten, och under morgonen bekräftade polisen att någon form av sprängladdning detonerat.

– Den tekniska undersökningen är avslutad och efter att teknikerna avrapporterat kommer avspärrningarna sannolikt att hävas, säger Pia Glenvik, vakthavande polisbefäl, vid 17-tiden.

Polisen har under dagen också knackat dörr i området och samtalet in vittnesmål från boende. Man har även börjat kontrollen av filmer från kameraövervakning i området.

– Det finns ingen gripen i ärendet, och eftersom det det pågår en förundersökningen uttalar vi oss inte rent polisoperativt om det finns någon misstänkt, säger Pia Glenvik.

Ingen person skadades i samband med explosionen.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Annons