Fyra tonåringar skottskadade i Malmö

Fyra tonåringar skottskadade i Malmö

Polisens insatsstyrka på plats på i Oxie efter skottlossningen på fredagskvällen.

Johan Nilsson/TT
Ingen misstänkt är gripen sedan fyra ungdomar hittats skottskadade i Oxie i sydöstra Malmö. Polisens insatsstyrka är på fredagskvällen på plats vid en adress i bostadsområdet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De fyra tonåringarna, mellan 14 och 19 år gamla, fördes till sjukhus, och sent på kvällen uppgav polisen att ingen av dem fått livshotande skador.

Flera personer larmade om händelsen klockan 18.43

– Vi har flera uppringare, och det här är ju precis intill ett bostadsområde med flerfamiljshus så vi kommer nog att få in en del vittnesuppgifter därifrån, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Utreds som mordförsök

En förundersökning om mordförsök i fyra fall har inletts, men ingen misstänkt har ännu gripits.

Polisen arbetar bland annat med att förhöra vittnen och samla in information. Kriminaltekniker och specialsökhund arbetar på den avspärrade platsen, medan polisen gör fordons- och personkontroller samt knackar dörr.

Skottlossningen ägde rum utanför en mataffär, men enligt Evelina Olsson finns det inget som tyder på en hotbild mot butiken.

– Jag tolkar det inte som att livsmedelsbutiken har någonting med det att göra.

Tonåringarna som sköts var alla kända av polisen sedan tidigare, men enligt Olsson inte för någon allvarligare typ av brottslighet.

"Superhöga smällar"

TT har talat med en person som bor i området och som hörde skottlossningen:

– Jag hörde fyra superhöga smällar som jag trodde var raketer, och sedan dök det upp blåljus överallt. Jag har aldrig känt mig otrygg här tidigare, det är första gången det händer någonting, säger personen.

TT:s utsända fotograf berättar att ett område mellan järnvägsstationen och centrum i Oxie är avspärrat.

– Avspärrningen är mot en byggarbetsplats. Det är lugnt här nu, polisen bevakar avspärrningarna. Ambulanserna har lämnat. Jag kan se åtta polisfordon, säger han vid 19.30-tiden.

FRÅN FÖRSTASIDAN