Frikänns för medhjälp till mord på 19-åring

05 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Polisnärvaro på platsen i Södertälje där två tonåringar sköts den 6 oktober. En 19-åring dog och en 16-åring skadades svårt. Arkivbild.
En 19-åring dog och en 16-årig pojke skadades svårt i en skottlossning i stadsdelen Saltskog i Södertälje i oktober i fjol. Nu frikänns två 19-åringar för medhjälp till mord.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Tingsrätten finner att den samlade bevisningen talar för att de tilltalade haft viss kännedom och inblandning, men anser inte att det går att dra någon bestämd slutsats att de utfört de moment åklagaren gjort gällande", skriver Södertälje tingsrätt i ett pressmeddelande.

Mordet i Saltskog den 6 oktober var den femte skottlossningen på mindre än två veckor i Södertälje och den tredje med dödlig utgång inom loppet av en vecka i staden.

Två 19-åringar åtalades i maj för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord för sin inblandning i dödsskjutningen. Enligt åtalet hanterade männen elsparkcyklar, en motorcykel och kläder som använts av gärningsmännen vid brottet.

Mordet och mordförsöket bedöms ha skett inom ramen för en konflikt mellan grupperingar inom Södertäljes kriminella nätverksmiljö.

– De gångna veckorna kommer gå till historien som Södertäljes svarta veckor, sade kommunalrådet Boel Godner (S) i ett tal i samband med en manifestation mot våldet tre dagar senare.

Annons

Totalt sköts sju personer ihjäl under våldsvågen i Södertälje förra året. En konflikt mellan två falanger av det som tidigare kallades Södertäljenätverket tros ligga bakom händelserna.

Annons