TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Flera åtalas för dödsskjutning i Haninge

16 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Fyra män och en kvinna åtalas, däribland för mord, förberedelser till mord och synnerligen grovt vapenbrott. Arkivbild.
Fyra män och en kvinna har åtalats misstänkta för inblandning i mordet på en man i 30-årsåldern i Haninge, söder om Stockholm.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var den 4 mars i fjol som mannen sköts till döds med ett stort antal skott när han satt i en bil i ett industriområde.

Åklagaren anser att utredningen visar att en 18-årig man och en 23-årig kvinna har varit inblandade i mordet, som kan kopplas till en konflikt mellan olika kriminella nätverk i Stockholmsområdet.

"Mannen har deltagit i mordet som utförare och kvinnan har främjat mordet genom att bland annat upplåta den lägenhet där gärningspersonerna uppehållit sig innan och efter mordet och där vapnen förvarades", säger Anna Hankkio, senior åklagare vid Södertörns åklagarkammare, i ett pressmeddelande.

Utöver mord och medhjälp till mord väcks åtal för två fall av förberedelse till mord och ett synnerligen grovt vapenbrott

Enligt åklagaren ska de tilltalade ha innehaft stora mängder skarpladdade vapen, helautomatiska vapen av militär typ med tillhörande ammunition samt ett skarpladdat pansarskott som förvarats i flerfamiljshus och i bilar på allmän plats. Brottet anses därmed vara synnerligen grovt.

Annons