Fem tonåringar misstänkta i ovanligt mordfall

Fem tonåringar misstänkta i ovanligt mordfall

En tonåring har gripits misstänkt för att ha försökt påverka vittnen gällande ett mord i Enköping. Arkivbild.

Fredrik Sandberg/TT
Fyra tonåringar har häktats misstänkta för mord på en taxichaufför i Enköping. Nu är ytterligare en tonåring gripen misstänkt för att ha försökt påverka vittnen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tre pojkar och en flicka i åldrarna 15–17 år har tidigare häktats misstänkta på sannolika skäl för mord på en taxichaufför.

Nu har ytterligare en person, en flicka, gripits misstänkt för övergrepp i rättssak. Flickan är under 18 år och har koppling till de andra misstänkta. Hon nekar till brott.

– Vi påstår att personen har försökt påverka vittnen att anpassa sina uppgifter eller ta tillbaka sina uppgifter, säger Moa Blomqvist till Aftonbladet.

Brottet utreds som grovt, eftersom det ska ha skett med våld och med hot om våld mot unga personer, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Det var i början av april som en man hittades död i Enköpings kommun efter ett sökpådrag av polisen. Brottet misstänks ha begåtts någon gång mellan den 24 mars och den 1 april.

Åklagare Moa Blomqvist beskriver mordet som "ett väldigt ovanligt fall", enligt Aftonbladet. Hon berättar även att flera av de häktade har släktband, men de ska inte några nära kopplingar till den mördade.

Vittnen har bland annat berättat om en bil, som sett ut som en taxibil, som stått översnöad i närheten av platsen där kroppen hittades.

FRÅN FÖRSTASIDAN