Elvaåring ihjälkörd – bilförare anhållen

08 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
En pojke omkom efter att blivit påkörd när han cyklade i Märsta.
Mannen som misstänks ha kört ihjäl en elvaårig pojke på cykel är känd av polisen sedan tidigare. Pojken fördes till sjukhus med helikopter, men hans liv gick inte att rädda.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olyckan inträffade i området Valsta i Märsta, norr om Stockholm, på onsdagskvällen. Flera personer blev vittne till händelsen.

– Det är ett område fullt med barn och den här veckan ska man inte vara död, man ska gå ut skolan, säger lokalpolisområdeschefen Stephan Kiernan.

Polisens ingång i utredningen är att den misstänkte, en man i 25-årsåldern, körde drograttfull. Han är misstänkt för grovt rattfylleri, vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

När polisen kom till olycksplatsen blev situationen ”tumultartad”.

– I samband med att vi skulle göra vårt arbete runt brottsplatsen blev en person aggressiv. Skälet till det vet jag inte, men när vi flyttade den personen var det flera andra som blev upprörda. Vi var tvungna att använda pepparsprej för att lugna ner situationen, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson.

Den misstänkte greps i samband med polisinsatsen, och enligt polisen gick gripandet lugnt till. Mannen anhölls under natten mot torsdagen.

Annons

Polisarbetet fortsätter nu med fler förhör och teknisk undersökning av cykeln och bilen.

– Båda har tagits i beslag och ska genomgå teknisk undersökning för att vi ska få en bättre bild av hur olyckan har gått till.

Rättad: I en tidigare version av texten preciserades den misstänktes ålder alltför exakt.

Annons