Efter dåd mot hyreshus – hotbild stoppar inflytt

Efter dåd mot hyreshus – hotbild stoppar inflytt

Översiktsbild över Limhamn med Limhamns sjöstad närmast i bild. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
Ett hyreshus i Limhamn i Malmö har fått inflyttningsstopp. Fastigheten har utsatts för flera dåd och enligt bostadsbolaget MKB är hotbilden för stor.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Förra våren upptäckte grannar en termosbomb utanför en lägenhetsdörr, som av okänd anledning inte hade exploderat. Vid ett annat tillfälle blev husfasaden beskjuten – och polisen menade att det var sönerna till ett par i bostadshuset som var måltavlor.

Malmös kommunala bostadsbolag MKB har försökt – men det går inte att säga upp hyreskontraktet för föräldraparet med hänvisning till att deras söner har koppling till organiserad brottslighet.

Nu har bostadsbolaget infört inflyttningsstopp i huset i Limhamns Sjöstad på grund av hotbilden, rapporterar Sydsvenskan. Inga nya hyresgäster får flytta in, trots att flera grannar sagt upp sina kontrakt.

Tidigare har hyresnämnden i Malmö sagt nej till vräkning och pekat på att det inte finns någonting som tyder på att sönerna själva har begått brott eller stört i hyreshuset eller den nära omgivningen. Svea hovrätt instämmer i resonemanget. MKB tar nu nya tag och skriver på nytt till hyresnämnden om den rädsla som grannar och närboende till familjen känner.

Hantverkare får i dagsläget inte besöka huset utan medföljande väktare. MKB har hela tiden hävdat att föräldrarna är ansvariga för sönerna, som enligt polisen har koppling till kriminella gäng, och att de därför inte kan bo kvar.

FRÅN FÖRSTASIDAN