Drygt 2 400 fortkörare fast i polissatsning

Drygt 2 400 fortkörare fast i polissatsning

Syftet med polisens trafikveckor är att förbättra säkerheten på vägarna och uppnå visionen om noll döda i trafiken. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
Totalt 2 428 förare stoppades för fortkörning under polisens trafikvecka i sju län. Ungefär var fjärde körde sex–tio kilometer i timmen över tillåten hastighet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Ska vi nå målen i Nollvisionen måste fler ta ansvar och hålla gällande hastigheter", säger Maria Rosander vid polisen i region Mitt – som omfattar Gävleborg, Uppsala och Västmanland – på polisens hemsida.

Satsningen genomfördes mellan den 17 och 23 april med fokus på hastighet. Kontrollerna gjordes under dygnets alla timmar och på olika platser.

I regionen rapporterades 1 378 förare för hastighetsöverträdelser.

"Det är fortfarande många som kör lite för fort vilket medför att olycksriskerna ökar och det är där polisen denna vecka lagt sitt fokus. Vi hoppas att våra kontroller bidrar till att många av dessa förare inte kommer köra för fort nästa gång eftersom det är kostsamt och tidsvinningen är liten", säger Maria Rosander.

I region Nord – Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland – fastnade 1 050 förare i kontrollerna under veckan.

Polisen har varje år tio trafikveckor som ett led i trafiksäkerhetsarbetet, med inriktning på exempelvis hastighet, nykterhet och yrkestrafik.

FRÅN FÖRSTASIDAN