brott

De fyra åtalade personerna i Delta Gym-mordet släpps fria

De fyra männen som är inblandade i gymmordet på Delta i Stockholm försätts på fri fot.

FOTO: Paul Wennerholm/TT
De fyra personer som åtalats för att ligga bakom mordet på Delta gym i Stockholm i mars förra året släpps på fri fot till dess att domen i fallet meddelas.
– Min klient är så klart otroligt nöjd, säger försvarsadvokaten Peter Nilsson till Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kör in på en grusväg – blir mordhotad med pistol
0:50

Efter reklamen: Kör in på en grusväg – blir mordhotad med pistol

(0:50)

Slå på ljud

Det var den 28 mars 2022 som en man i 55-årsåldern sköts i huvudet på Delta gym i Stockholm. Han fördes direkt till sjukhus där han senare avled.

Det uppmärksammades tidigt att den avlidne mannen inte var den avsedda måltavlan, men att han hade försökt avvärja attacken och då hamnat framför skytten som avfyrade sitt vapen. Måltavlan var dock enligt polisen en man i 40-årsåldern med koppling till ett kriminellt mc-gäng.

En 17-årig pojke är åtalad för att ha genomfört mordet. Han har nu placerats på ett Sis-hem, enligt åklagaren Daniel Suneson.

– Trots att han är så pass ung ska han dömas till fängelse. Det är så pass högt straffvärde att sluten ungdomsvård inte kan anses vara tillräckligt ingripande som påföljd, sade Suneson under slutpläderingen tidigare i veckan.

Kriminaltekniker på plats efter det omtalade mordet inne på gymmet i Vasastan.

Kriminaltekniker på plats efter det omtalade mordet inne på gymmet i Vasastan.

FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

”Min klient är så klart otroligt nöjd”

Pojken var 16 år vid tidpunkten för mordet. Daniel Suneson yrkade att han skulle dömas till åtta års fängelse. Han är även åtalad för mordförsök, grovt vapenbrott och allmänfarlig ödeläggelse.

När rättegången mot de fyra personerna som alla misstänks vara inblandade i dödsskjutningen inleddes under torsdagen beslutades det att häktningen hävs för alla fyra.

Det stämmer att tingsrätten igår har hävt häktningen avseende alla fyra tilltalade i ärendet. Den som är under 18 år har placerats på SIS-hem”, skriver Suneson i ett mejl till Aftonbladet.

De är alla fria fram till domen i fallet meddelas den 10 mars.

– Min klient är så klart otroligt nöjd över att ha blivit försatt på fri fot, vilket då talar för en friande dom, säger advokat Peter Nilsson, som försvarar en av de misstänkta, till Aftonbladet.

FOTO: Paul Wennerholm/TT, Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN